Veiling van uw diamanten en diamanten ringen- en sieraden

Diamanten laten veilen

Diamanten veilen is naast diamanten inkopen en taxeren één van onze diensten. Zo kunt u diamanten kopen of diamanten laten veilen. De diamantenveiling wordt georganiseerd in ons eigen Veilinghuis. Wij helpen u graag in een Goudwisselkantoor bij u in de regio. Zo wordt een diamant veilen wel erg gemakkelijk.

De voordelen van het Goudwisselkantoor:

  • Meer dan 80 locaties in Nederland en België
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Gratis en vrijblijvende taxatie
  • Meer dan 30.000 positieve recensies
  • Veiligheid en privacy die is gewaarborgd
  • Lid van de Antwerpse Diamantbeurs
  • DGA gecertificeerde diamantair

Uw diamanten inbrengen op onze veiling?

Vind een locatie bij u in de buurt

Op deze pagina vindt u meer informatie over:


Uw diamanten inbrengen voor veiling

In onze kantoren kan u uw diamanten inbrengen voor onze sieraden- en diamanten veiling. In onze veiling worden vele kostbare objecten geveild aan een groot netwerk van klanten. Uw diamanten, diamanten sieraden en diamanten ringen brengen op een veiling vaak meer op. Het voordeel hiervan is dat u zelf uw diamanten niet hoeft te verkopen of te promoten. U profiteert van onze marketing en onze kennis om uw diamanten op waarde te schatten voor de diamanten veiling.

Procedure om uw diamanten in te brengen voor veiling

Het veilen van diamanten begint bij een bezoek aan één van de 80 locaties in Nederland en België. De taxateurs ontvangen u in een veilige en discrete ruimte waar uw diamanten worden beoordeeld.

De taxateur zal uw diamanten eerst beoordelen op staat en karaat. Kleine diamanten komen helaas niet in aanmerking voor de diamanten veiling. Ook de kwaliteit van de diamant moet van een minimaal niveau zijn. Hoe de waarde van een diamant wordt bepaald kunt u terug vinden op de website.

Uw diamanten zijn goedgekeurd voor de veiling. Dan volgt de volgende procedure om uw diamanten in te brengen voor veiling.

Dit wordt stap voor stap uitgelegd.

Stap 1:

Alle objecten worden omschreven op een officieel innameformulier zoals losse diamanten, sieraden met diamanten en wellicht andere kostbaarheden. Naast een uitgebreide omschrijving wordt de geschatte inzetwaarde door de taxateur ingevuld. Dit is het bedrag waar de kavel voor wordt ingezet. Het startbod.

Stap 2:
Alle persoonsgegevens die nodig zijn worden verder ingevuld. Deze dient u te controleren en gaat u als inzender akkoord met de algemene inzendvoorwaarden. Dit wordt bevestigd door beide een handtekening te plaatsen.

Stap 3:
Alle objecten worden netjes verpakt en veilig verzonden naar het hoofdkantoor in Klaaswaal.

Stap 4:
Wanneer de diamanten aan zijn gekomen op het hoofdkantoor zal onze diamant-expert alle diamanten taxeren en de uiteindelijke inzetwaarde bepalen. Uiteraard bespreken wij deze met u. U krijgt de tijd om dit in overweging te nemen en als u akkoord gaat, worden uw diamanten ter veiling aangeboden. Gaat u niet akkoord dan worden de diamanten terug gestuurd naar het kantoor.

Stap 5:
Alle kavels worden netjes online afgebeeld en in de veilingcatalogus toegevoegd. De veiling wordt in de veilingzaal gehouden en is via het internet te volgen. Zo kunnen internationale kopers bieden op uw diamanten en diamanten sieraden.

Stap 6:

De opbrengst van de veiling kan contact of per bank worden voldaan. De contante betaling loopt via het Goudwisselkantoor waar u de diamanten in eerste instantie heeft aangeboden.

Alles kort samengevat:

• Breng een bezoek aan een Goudwisselkantoor
• Diamanten worden getaxeerd en beoordeeld
• Diamanten worden omschreven op een innameformulier
• Uw gegevens worden ingevuld
• U tekent beide voor akkoord
• Uw diamanten wordt verzekerd verstuurd naar het hoofdkantoor
• Diamantair bepaald de inzetwaarde
• Bij akkoord wordt uw inzet geveild
• Opbrengst wordt contant of per bank uitbetaald

Diamanten kopen via de veiling

Diamanten kopen is mogelijk via de website van Veilinghuis De Ruiter. U kunt zich registreren via de website of in een kantoor van het Goudwisselkantoor. Voor de veiling organiseren we kijkdagen zodat u alle kavels kunt bekijken. De kijkdagen en de veilingzaal zelf bevinden zich in Klaaswaal. De actuele veilingagenda vindt u hier.

Onderdeel van Goudwisselkantoor

Als u uw diamant wilt laten veilen, bent u bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. We zijn een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in goud, zilver, diamanten en verzamelobjecten. We hebben meer dan 80 locaties door heel Nederland en België. Hierdoor is het gemakkelijk om uw diamanten te laten veilen. We zijn al jarenlang een vertrouwd adres voor veiling.

Uw diamanten ook gratis en vrijblijvend laten veilen? Zoek dan nu een locatie bij u in de buurt.