Taxatie van uw diamanten

Gratis uw diamanten laten taxeren

Taxatie van diamanten gebeurt bij het Goudwisselkantoor door een DGA gecertificeerde diamantair of door een van onze taxateurs. U kunt gratis uw diamanten laten taxeren. Door een dergelijke taxatie van diamanten uit te voeren, worden uw losse diamanten meer waard.

Op deze pagina vindt u informatie over:

Uw diamanten ook gratis laten taxeren?

Vind een locatie bij u in de buurt

Bij Goudwisselkantoor geniet u onder andere van:

 • Meer dan 80 locaties in Nederland en België
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Gratis en vrijblijvende taxatie
 • Meer dan 30.000 positieve recensies
 • Veiligheid en privacy die is gewaarborgd
 • Lid van de Antwerpse Diamantbeurs
 • DGA gecertificeerde diamantair

Reden voor taxatie met een officieel taxatierapport

De redenen voor een diamant taxatie kan zeer verschillend zijn. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen een vrijblijvende taxatie voor verkoop of veiling en een officieel taxatierapport door een erkend diamantair. Een officieel taxatierapport kan nuttig of verplicht zijn indien de verzekering daarom vraagt. Ook voor een boedelscheiding kan er een taxatierapport worden opgesteld.


Officieel taxatierapport van diamanten

Tijdens het taxeren van diamanten zijn een aantal dingen belangrijk. Het karaat, de kleur, de helderheid en het slijpsel van de diamant. Deze onderdelen staan bekend als de 4 C’s. Onze diamantair kan deze voor u vaststellen. Naast losse diamanten taxeren wij ook diamanten die verwerkt zijn in sieraden. Neem bijvoorbeeld een diamanten ring of een horloge met diamanten. Het taxatierapport is een officieel rapport wat ook door de verzekeraar wordt erkend.

U kunt zo’n rapport gebruiken bij:

 • Verdeling van een nalatenschap
 • Verzekering
 • Waarde bepaling
 • Boedelscheiding


Inkoop- of veilingwaarde van diamanten

Diamanten verkopen is misschien niet uw dagelijkse bezigheid. Daarom kan het verstandig zijn om eerst een taxatie te laten uitvoeren. De inkoopwaarde of de veilingwaarde van diamanten kunnen verschillend zijn. Bij het veilen van diamanten wordt de taxatiewaarde en de inzetwaarde bepaald en kunt u direct uw diamanten aanbieden voor de veiling.

Bent u tevreden over de taxatiewaarde wanneer u overgaat tot het verkopen van uw diamanten? Dan wordt u direct contant of per bank uitbetaald. Wilt u er nog even over nadenken? Dat is geen probleem want een diamant taxatie is altijd verblijvend.

Onderdeel van Goudwisselkantoor

Voor een diamant taxatie gaat u naar een specialist. Het Goudwisselkantoor is dan het juiste adres! Het familiebedrijf heeft meer dan 35 jaar ervaring in goud, zilver, diamanten en verzamelobjecten. Met meer dan 80 locaties door heel Nederland en België. Hierdoor is het gemakkelijk om uw diamanten te laten taxeren. We zijn al jarenlang een vertrouwd adres voor taxatie. Uw diamanten ook gratis en vrijblijvend laten taxeren? Zoek dan nu een locatie bij u in de buurt.