Inkoop van diamanten

De inkoop van diamanten

De inkoop van diamanten is één van de diensten van het Goudwisselkantoor. Naast de in- en verkoop van goud en zilver richten wij ons ook op losse diamanten en diamanten sieraden. Bij een bezoek aan één van de kantoren van het Goudwisselkantoor zal de taxateur samen met onze DGA diamant expert uw diamanten op waarde schatten.

Bij de inkoop van diamanten wordt de waarde bepaald door verschillende factoren. Al deze factoren samen bepalen een reële prijs die mede afhankelijk is van de vraag in de markt.

Kom langs voor een vrijblijvende taxatie van uw diamanten. Ook voor diamanten zonder certificaat. Voor de inkoop van diamanten wordt u ontvangen in een discrete en veilige ruimte.

De prijs van uw diamant vaststellen?

Vind een locatie bij u in de buurt

Bij Goudwisselkantoor geniet u onder andere van:

  • Meer dan 80 locaties in Nederland en België
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Gratis en vrijblijvende taxatie
  • Meer dan 30.000 positieve recensies
  • Veiligheid en privacy die is gewaarborgd
  • Lid van de Antwerpse Diamantbeurs
  • DGA gecertificeerde diamantair

Welke diamanten koopt Goudwisselkantoor?

Het Goudwisselkantoor koopt diamanten met én zonder certificaat. Dat geldt ook de inkoop van diamanten sieraden die meestal niet zijn voorzien van een geldig certificaat.  Zoals ringen met groeibriljanten en colliers met diamanten hangers. De taxateurs zullen uw sieraden bekijken en wellicht een meerprijs bieden ten oprichtte van de goud- en diamantprijs.

Losse diamanten met een HRD, GIA en IGI certificaat hebben een meerprijs ten opzichte van losse diamanten zonder certificaat. Deze instituten worden namelijk internationaal erkend door hun deskundige certificering.

Inkoop van diamanten | HRD-Antwerp-certificaten Inkoop van diamanten | GIA-certificaten Inkoop van diamanten | IGI-certificaten
HRD-Antwerp logo | Inkoop van diamanten GIA-Gemological-Insitute-of-America logo | Inkoop van diamanten International-Gemological-Institute logo | Inkoop van diamanten

Welke certificaten koopt Goudwisselkantoor niet

Er zijn veel verschillen laboratoria die diamanten graden. Om vast te stellen wat de kwaliteit van een diamant is, worden diamanten gecertificeerd. Er zit echter wel een groot verschil tussen de verschillende laboratoria die diamanten certificeren.

Diamanten die een certificaat van IGL, GIL, AIG, EGL hebben, worden door Goudwisselkantoor helaas niet aangenomen. Dit omdat deze diamanten hoger worden gecertificeerd in kleur, zuiverheid en slijpsel. Dit komt omdat het commerciële certificaten zijn. De certificaten van HRD, GIA en IGI nemen we wel aan en deze genieten dus ook de voorkeur. Dit zijn gerenommeerde instituten en worden wereldwijd gerespecteerd. Voorbeelden van certificaten die we niet accepteren vindt u in onderstaande afbeeldingen.

IGL-Certificaat | Inkoop van diamanten GIL-Certificaat | Inkoop van diamanten EGL-Certificaat | Inkoop van diamanten AIG-certificaat | Inkoop van diamanten
IGL-logo GIL-logo EGL-logo AIG-logo

Diamant waarde vaststellen

Diamanten worden al eeuwenlang bewonderd door vele mensen. Diamanten zijn zeldzaam en ze verschillen in kwaliteit. De kwaliteit bepaald de prijs in combinatie met de internationale diamantprijs.

Bij het inkopen van diamanten wordt gekeken naar de 4 C’s. Dit zijn color, clarity, cut en carat. Naast de 4 C’s is de staat van de diamant natuurlijk ook van belang. Als een diamant beschadigd is, heeft dit uiteraard invloed op de prijs.

Zoals eerder genoemd, kopen wij diamanten met én zonder certificaten. Heeft u geen certificaten dan kan onze diamantair deze mondeling toelichten en uiteraard ook de kwaliteit vaststellen. De meeste diamanten zijn echter gecertificeerd en dit heeft een positieve invloed op de waarde.

Het laten certificeren van diamanten heeft een aantal voordelen.

  • Een diamantcertificaat geeft u garantie van echtheid en kwaliteit
  • Een diamant met certificaat heeft een hogere waarde
  • Waarde kan meegenomen worden in boedelscheiding of erfenis

Diamant vormen

Cushion geslepen diamant | Inkoop van diamantenDe meest bekende diamant vorm is de briljant geslepen diamant. Verder zijn er nog vele anderen vormen. Dit zijn onder andere de prinses, marquise, ovaal, hart, peer, emerald en cushion geslepen diamant. Deze vormen zijn vaak verwerkt in sieraden. Op de website kunt u meer informatie vinden over de verschillende slijpvormen.

Hulp bij de verkoop van diamanten

Wilt u hulp bij het verkopen van uw diamanten en diamanten sieraden? Dan bent u bij het Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Naast de inkoop van diamanten kunt u ook diamanten laten veilen. De diamantenveiling wordt georganiseerd door Veilinghuis de Ruiter. Wilt u gebruik maken van deze dienst of wat meer informatie? Breng een bezoek aan één van onze locaties of de pagina Veilen.

Onderdeel van Goudwisselkantoor

Het Goudwisselkantoor heeft meer dan 80 locaties in Nederland en België. De inkoop van diamanten is één van de diensten waar u gebruik van kunt maken. In de afgelopen 35 jaar is er veel ervaring opgedaan in de inkoop van goud, zilver, diamanten en verzamelobjecten.

Het Goudwisselkantoor is lid van de Antwerpse Diamantbeurs en heeft een DGA gecertificeerde diamantair in dienst. Alle kantoren zijn voorzien van alle veiligheidsvoorschriften en uw privacy is gewaarborgd. Genoeg redenen om een bezoek te brengen aan een Goudwisselkantoor in uw regio. Zoek nu een locatie bij u in de buurt