Hart geslepen diamant

De hart geslepen diamant

De hart geslepen diamant staat voor liefde en vriendschap. De ratio en verhouding van de hart geslepen diamant kan verschillen. Dit kan door de diamant smaller of breder te slijpen. Bij oorbellen is de ratio namelijk vaak smaller dan bij bijvoorbeeld een ring. Een diamanten hart wordt veel gebruikt bij gekleurde fancy diamanten en andere edelstenen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

Gratis uw hart geslepen diamant laten beoordelen?

Vind een locatie bij u in de buurt

Bij Goudwisselkantoor geniet u onder andere van:

 • Meer dan 80 locaties in Nederland en België
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Gratis en vrijblijvende taxatie
 • Meer dan 30.000 positieve recensies
 • Veiligheid en privacy die is gewaarborgd
 • Lid van de Antwerpse Diamantbeurs
 • DGA gecertificeerde diamantair

 Hart-geslepen-diamant-voorzijde-Diamantwisselkantoor Hart-geslepen-diamant-zijkant-Diamantwisselkantoor


Geschiedenis van de hart geslepen diamant

De historie van de hart geslepen diamant gaat ver terug in de tijd. De eerste keer dat er van een hart geslepen diamant werd gesproken was in 1463. Dit was in een briefwisseling tussen de hertog van Milaan, Haleazzo Maria Sforza en Nicodemo.

In 1562 kreeg koningin Elizabeth een hart geslepen diamant cadeau van Mary queen of Scots. Tijdens die periode werden veel exclusieve en dure diamanten cadeau gegeven als blijk van vriendschap en goede wil.

Facetten van de hart geslepen diamant

Hart-geslepen-diamant-voorkantDe hart geslepen diamant is een variant op de briljant geslepen peer diamant. De kunst bij dit soorten diamanten is om de schouders van het hart symmetrisch te slijpen. De vorm van het hart is variabel want deze kan smal en breed geslepen worden.

De hart geslepen diamant heeft vaak een verhouding van 1:1 maar deze ratio kan uiteraard verschillen. De ratio 0.9 is wat smaller en wordt veel gebruikt voor oorbellen of hangers. De ratio van 1.1 wordt ook weleens gebruikt om het hart groter te laten lijken in bijvoorbeeld een ring. Een ratio van 1 is perfect voor de hart geslepen diamant aangezien de lengte en de breedte dan symmetrisch zijn.

Verschillende-ratio's-hart-geslepen-diamant

Naast de verschillende ratio’s zijn er ook verschillende facetten. Sommige hart geslepen diamanten hebben namelijk extra facetten boven de rondist en op het paviljoen. Deze facetten worden dan kleiner gemaakt.

Hart-geslepen-diamant-verschillende-facetten

Een hart geslepen diamant heeft 59 facetten en lijkt op twee peer geslepen diamanten. De vorm wordt niet vaak gebruikt omdat de kleine karaten lastig zijn te slijpen en de vorm hierdoor niet goed tot zijn recht komt.

De waarde van een diamant wordt mede bepaald door de 4 C’s.

 • Carat | Karaat is het gewicht van de steen
 • Color | Kleur van de steen. Van wit naar geel
 • Clarity | Helderheid wordt bepaald door de aantal conclusies, foutjes, in de diamant
 • Cut | Slijpsel. De kwaliteit van het slijpsel. Proporties, afwerking en symmetrie van het slijpen

Voor meer informaties over de 4 C’s kunt u terecht op de pagina diamantprijs.

Onderdeel van Goudwisselkantoor

Als u de waarde van uw diamant wilt weten, bent u bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. We zijn een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in goud, zilver, diamanten en verzamelobjecten. We hebben meer dan 80 locaties door heel Nederland en België. Hierdoor is het gemakkelijk om uw diamanten te laten taxeren. We zijn al jarenlang een vertrouwd adres voor taxatie. Uw diamanten ook gratis en vrijblijvend laten taxeren? Zoek dan nu een locatie bij u in de buurt.

Gratis uw diamant laten beoordelen?

Vind een locatie bij u in de buurt

 

Meer informatie over:

Briljant

Prinses

Marquise

Ovaal

Peer

Emerald

Cushion

Baguette

Radiant