Werkwijze bij inkoop, veiling en taxatie van diamanten

Werkwijze bij de inkoop van diamanten en sieraden

Diamantwisselkantoor is het adres om uw losse diamanten te verkopen. Naast losse diamanten zijn wij ook actief in het inkopen van gouden sieraden met diamanten.

Bij het aanbieden van uw diamanten zullen onze experts u diamanten beoordelen op karaat, kleur, zuiverheid en slijpwijze. Deze categorieën bepalen de waarde van uw diamant. Dit vraagt om een zeer nauwkeurige werkwijze. Dit zal op een vakkundige manier gebeuren. Wanneer uw diamanten zijn beoordeeld zullen wij een marktconforme prijs bieden die wij contant betalen of per bank kunnen overmaken.

Wilt u meer informatie over de inkoop van diamant? Dan willen wij u verwijzen naar onze pagina Inkoop diamanten.

Werkwijze voor het veilen van diamanten en sieraden

Diamantwisselkantoor biedt u de mogelijkheid om uw diamanten te veilen. Gouden sieraden die gezet zijn met diamanten kunnen op onze veiling mogelijk een hogere opbrengst generen. Voor het veilen van diamanten hebben wij de volgende werkwijze.

U kunt uw diamanten aanbieden in één van onze kantoren. Wij zullen uw ontvangen in een veilige en discrete ruimte waar wij uw diamanten kunnen beoordelen en de mogelijke opbrengst kunnen bepalen. Na het invullen van de juiste formulieren worden uw diamanten of sieraden opgestuurd en getaxeerd door onze diamantair. Wij kunnen eventueel uw diamanten voorzien van een certificaat indien deze niet aanwezig is.

Als uw diamanten zijn goed gekeurd en de prijs is vastgesteld worden uw diamanten of sieraden in onze veiling aangeboden. Dit wordt uiteraard met u overlegd. Uw diamanten worden ter veiling aangeboden op Verzamelaarsveiling.nl.

Meer informatie over het veilen van diamanten en sieraden kunt u vinden op de pagina Veiling.

Werkwijze bij taxatie van diamanten

Voor een officiële taxatie van diamanten bent u bij het Diamantwisselkantoor aan het juiste adres. Naast de vele vaste kantoren hebben wij ook mobiele kantoren waar u terecht kunt voor een persoonlijk taxatie gesprek.

Soms is een taxatierapport verplicht als u kostbaarheden, zoals diamanten, wilt verzekeren. Wij kunnen uw diamanten laten certificeren door HRD Antwerpen. Een instituut in België die jarenlange ervaring heeft met het certificeren van diamanten. Naar aanleiding van het certificaat kunnen wij uw sieraden of losse diamanten taxeren met een officieel taxatierapport.

Bij het taxeren van diamanten is een juiste en correcte werkwijze van belang. Op onze pagina Taxatie vindt u meer informatie over onze werkwijze bij taxatie van diamanten. Met meer dan 25 jaar ervaring bent u bij ons aan het juiste adres. Voor uw adres in en plan uw route naar een van onze kantoren in uw regio.