Inkoop diamanten

Inkoop van diamanten bij Diamantwisselkantoor

Voor inkoop van diamanten bent u bij Diamantwisselkantoor aan het juiste adres. Wij zijn onderdeel van het Goudwisselkantoor. Het familiebedrijf richt zich naast het inkopen van o.a. goud en zilver ook op diamanten. De prijs van diamanten hangt af van vele factoren dus een bezoek aan één van onze kantoren is van belang. U zult worden ontvangen in een veilig en discreet kantoor waar onze medewerkers uw diamanten op waarde kunnen taxeren.

Welke diamanten koopt Diamantwisselkantoor?

Wij kopen diamanten met én zonder certificaat. Dit kunnen diamanten of briljanten zijn in gouden sieraden of losse diamanten. Gouden sieraden met briljanten of andere slijpvormen kunnen een meerprijs hebben boven de goud- en diamantprijs. Antieke juwelen, horloges, ringen of colliers worden beoordeeld op kwaliteit en staat door onze diamantair.

De diamant certificaten van HRD, GIA en IGI worden internationaal herkend door hun deskundige certificering van diamanten. Afbeeldingen van deze certificaten zijn hier onder toegevoegd.

HRD Antwerp certificatenGIA certificatenIGI certificaten

Welke certificaten koopt Diamantwisselkantoor niet

Er zijn verschillende bedrijven, laboratoria die diamanten graden. Om vast te stellen wat de kwaliteit van een diamant is worden diamanten gecertificeerd. Tussen de verschillende certificaten zit een groot verschil.

Diamanten met een certificaat van IGL, GIL, AIG en EGL worden door het Diamantwisselkantoor niet aangenomen omdat deze diamanten hoger worden gecertificeerd in kleur, zuiverheid en slijpsel. Dit zijn commerciële certificaten. Alleen certificaten van HRD, GIA en IGI genieten de voorkeur. Dit zijn gerenommeerde instituten die wereldwijd worden gerespecteerd.

IGL CertificaatGIL CertificaatEGL Certificaat

Diamant waarde vaststellen

Diamanten worden al eeuwen lang bewonderd door vele mensen. Diamanten zijn zeldzaam en verschillen in kwaliteit. De kwaliteit bepaald de prijs in combinatie met de internationale diamantprijs.

Bij de inkoop van diamanten wordt gekeken naar de 4 c’s. Deze bestaan uit Color, Clarity, Cut en Carat. Uitgebreide informatie over de 4 C’s kunt u vinden op onze pagina Diamant > Waarde diamant.

Naast de 4 c’s is ook de staat van de diamant bepalend. Zijn diamanten beschadigt dan heeft dat natuurlijk invloed op de prijs.

Zoals eerdere genoemd kopen wij diamanten met én zonder certificaten. Heeft u geen certificaten dan kan onze diamantair deze mondeling toelichten en de kwaliteit vaststellen. De meeste losse diamanten zijn gecertificeerd en hebben dan ook een hogere waarde. Wij kunnen u diamanten laten certificeren door HRD Antwerp. Dit bedrijf is internationaal erkend. De kosten voor het opmaken van een dergelijk certificaat gaat in overleg met onze taxateurs en het hoofdkantoor.

Diamant vormen

cushion-geslepen-diamantDe meest bekende vorm is de briljant geslepen diamant. Maar er zijn nog een aantal vormen die wij inkopen. Bijvoorbeeld de Prinses, Markies, Ovaal, Hart, Peer, Emarald en Cushion geslepen diamanten. Deze vormen zijn vaak verwerkt in sieraden. De verschillende slijpvormen worden uitgelegd op onze pagina Diamant > Waarde diamant.

Hulp bij het verkoop van diamanten

Naast het inkopen van diamanten kunnen wij uw diamanten of sieraden met diamanten voor u verkopen in ons eigen veilinghuis Veilinghuis de Ruiter. Uw diamanten worden gepromoot en door vele liefhebbers bekeken. Dit kan de opbrengst van uw diamanten positief beïnvloeden. Wij willen u graag helpen. Op onze pagina Veiling staat meer informatie over het veilen van diamanten.

Diamanten verkopen in uw regio

Het Diamantwisselkantoor heeft meer dan 70 locaties verspreid over Nederland en België. Altijd wel een kantoor in uw regio. Plan uw route naar een kantoor in uw regio en laat uw diamanten vrijblijvend taxeren.