Diamanten taxatie

Taxatie van diamanten

Naast het inkopen en veiling van diamanten kunnen wij uw diamanten ook taxeren. Naast het taxeren van de waarde kunnen wij ook uw diamanten laten certificeren door HRD. Dit geldt voor losse diamanten die niet officieel zijn gecertificeerd door een erkend internationaal instituut.

Reden voor taxatie met een officieel taxatierapport

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw diamanten te taxeren. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen een taxatie voor verkoop of veiling en een taxatierapport voor de verzekering of boedelscheiding.

Officieel taxatierapport van diamanten

Bij het berekenen van de waarde van diamanten is een aantal dingen belangrijk. Het karaat, de kleur, helderheid en het slijpsel. Dit worden de 4c’s genoemd. Deze worden vastgesteld door onze diamantair. Naast deze belangrijke eigenschappen van diamanten wordt er ook een beschrijving gemaakt als uw diamanten verwerkt zijn in een sieraad, horloge of andere kostbaarheden. Dit taxatierapport is een officieel rapport wat door de verzekering wordt erkend.

Een officieel taxatierapport kunt u gebruiken bij een:

  • Verdeling van een nalatenschap
  • Verzekering
  • Waarde bepaling
  • Boedelscheiding

Inkoop- of veilingwaarde van diamanten

Voordat u wellicht uw diamanten of gouden sieraden wilt verkopen kan het handig zijn uw diamanten eerst te laten taxeren. Wij kunnen uw kostbaarheden taxeren met een verkoopwaarde of wat uw diamanten eventueel kunnen opleveren bij een veiling.

Na deze taxatie bieden wij u de mogelijkheid uw diamanten te verkopen of door ons te laten veilen. Meer informatie kunt u vinden op onze website.

Diamantwisselkantoor

Het Diamantwisselkantoor is onderdeel van het Goudwisselkantoor. Dit is een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in goud, zilver, munten en verzamelobjecten. Door onze landelijke dekking, meer dan 80 locaties, maken wij het voor u gemakkelijk om uw diamanten te taxeren. Een transparant en vertrouwd adres voor inkoop, veiling en taxatie van diamanten en sieraden.

Bent u geïnteresseerd? Plan u route naar een Diamantwisselkantoor of maak een afspraak in een van onze kantoren.